dimarts, 13 de novembre del 2012

PRESENTACIÓ DE LES JORNADES DE CUINA DEL PORC I EL BOLET


Aquest dilluns, s'han presentat les jornades de cuina del porc i el bolet que se celebreran a partir d'aquest divendres dia 16.  La presentació ha tingut lloc a la sala de Consellers de l'Ajuntament de Vic i ha anat a càrrec de la 1ª Tinent d'Alcalde de Vic, Sra. Anna Erra i del president del Gremi d'Hostaleria d'Osona, Sr. Joan Naudó.

Erra ha destacat que aquestes jornades “són una activitat més que s’organitzen tenint en compte que Vic és candidata a ser ciutat Unesco de la gastronomia”. La regidora de Comerç i Turisme ha explicat que “amb la gastronomia, Vic promociona el sector de la restauració i fomenta i atrau el turisme”. Erra també ha manifestat que amb aquestes iniciatives “tenim un tret distintiu dins de Catalunya”.


Des d’aquest divendres i fins diumenge, al carrer Verdaguer amb la plaça Major, just al davant de la Casa Masferrer, s’hi ubicarà una carpa d’activitats gastronòmiques on hi tindran lloc diversos tallers, degustacions, tastos i xerrades, entre d’altres. A més, també hi hauran parades d’exposició i venda d’aquests i altres productes.

Per altra banda, 18 restaurants de la comarca adherits al Gremi d’Hostaleria d’Osona confeccionaran, durant aquest novembre, diversos menús basats amb el porc i els bolets d’acord amb la tendència de la seva cuina. “Farem una exhibició de la cuina pròpia de la nostra terra”, ha manifestat el president del Gremi d’Hostaleria d’Osona, Joan Naudó.

Finalment, el diumenge el matí, la Fundació Futbol Club Barcelona, amb l’Ajuntament de Vic, organitza una jornada de Futbolnet a la plaça Major durant la qual s’oferiran entrepans amb productes derivats del porc a tots els participants.