divendres, 19 de juny del 2009

ARRENQUEM!!!



Es presenta la Fundació Osona Gastronomia

Dimarts, 16 de juny, al migdia, al recinte de l'escola d'hostaleria es va presentar a la societat d'Osona La Fundació Osona Gastronomia.

L'encarregat de fer-ne la presentació i donar els torns de paraula va ser el President de la Fundació i Alcalde de Tona, Sr. Josep Salom. En la seva locució, va destacar el camí recorregut i els esforços fets per part de tots fins a arribar a aquesta realitat tan esperada.


Va agafar el relleu en el torn de paraula, el Vicepresident de la Fundació i President del Gremi d'Hostaleria d'Osona, Sr. Joan Naudó. Per Naudó la presentació de la Fundació Osona Gastronomia representa un abans i un després en la restauració de la comarca,va explicar la il•lusió que havia percebut en els agremiats comarcals, i va aprofitar per demanar al director general de Formació Professional de la Generalitat de Catalunya, Sr. Josep Francí, un grau superior de cuina per la comarca en col•laboració amb la Universitat de Vic.


La Directora de l'Escola d'Hostaleria d'Osona, Sra. Dolors Casas va explicar l'èxit de les inscripcions al cicles de cuina i de forneria, aquest últim novetat d'enguany i la necessitat de poder segui avançant cap a la obtenció d'altres cicles.


A continuació va prendre la paraula el Vicepresident 1r. Del Consell Comarcal, Sr. Lluís Vila que va elogiar l'àmbit comarcal de la Fundació i la va posar com a exemple de com" fer comarca".


Per la Sra. Mercè Vidal, vicepresidenta d'ImpeVic com a cap i casal de la Comarca ha de col•laborar en els projectes de futur que estiguin situats en qualsevol lloc de la Comarca, i va recordar que a l'escola d'hostaleria hi estudien joves de tota la comarca, molt d'ells del mateix Vic.


Per acabar, Josep Salom va donar la paraula al Sr. Josep Francí, Director General de Formació Professional de la Generalitat de Catalunya qui després de felicitar a tots els Patrons per la fita aconseguida, els va encoratjar a seguir treballant en el mateix camí i a petició del President i Vicepresident de la Fundació, es va comprometre a ajudar amb el que calgui a fer la ampliació de l'Escola d'Hostaleria d'Osona el més aviat possible.


Per acabar l'acte, que va comptar amb la presència de una setantena de persones, l'equip de cuina i sala de l'escola d'hostaleria va elaborar un esplèndid aperitiu als jardins del recinte.