dijous, 5 de novembre del 2009

LA TÒFONA BLANCA I ELS SEUS SECRETS A L’ABAST D’ALUMNES DE L’ESCOLA D’HOSTALERIA D’OSONA I DE PROFESSIONALS DEL SECTOR


Aprofitant que el Xef, Massimiliano Mariotta, reconegut expert mundial en tòfona blanca (tuber magnatum pico) feia una estada a Barcelona, vam aconseguir que el passat dimarts s'apropés a l’Escola d’Hostaleria d’Osona per compartir els seus coneixements i la seva experiència al voltant d'aquest exclusiu producte.

Mariotta, abans de començar a parlar del “ tartufo bianco d’Alba “ va voler incidir en què, per tradició, la comarca d’Osona és una de les zones del món amb més coneixement de la tòfona. Seguidament, va lloar les virtuts de la tòfona negra que es troba en aquests indrets, dient que no era millor una que l’altre, senzillament que eren diferents, i que per tant també era diferent la seva utilització a l’hora d’elaborar plats.

La sessió va comptar amb la col·laboració del forner de Folgueroles, Xavier Puigseslloses que va elabora en directe uns pans i coques amb tòfona.