divendres, 21 d’octubre del 2011

HARMONIA DE CERVESA I XOCOLATA


Ahir dijous la Fundació Osona Gastronomia va oferir una harmonització de cerveses artesanes i diferents tipus de xocolata a l’espai de l’Aula Mercat, dins del Mercat Municipal de Manlleu, i va aplegar unes 25 persones.
Arran de l’entrada de l’Ajuntament de Manlleu com a patró de la Fundació Osona Gastronomia han començat una sèrie d’activitats per promoure la gastronomia a Osona i donar suport als elaboradors artesans de la comarca i de tot Catalunya. La primera va tenir lloc ahir al vespre a l’Aula Mercat, una aula associada a la Fundació Osona Gastronomia en què es porten a terme diferents activitats per apropar la cuina a tothom qui hi estigui interessat.
Es va portar a terme una harmonització de cerveses artesanes i xocolata que va comptar amb el guiatge del gerent de la Fundació Osona Gastronomia, Francesc Ayats, i que va anar a càrrec del director comercial de l’empresa manlleuenca Xoco-Ter, David Fabré i el mestre cerveser Xavier Redon, de Cerveses Ausesken d’Olost, amb la col•laboració del també mestre cerveser Kristian Meyenburg, de Cervesa Popaire de Blanes.
Es van tastar quatre cerveses diferents. La primera va ser la cervesa Escuma de Mar que es va harmonitzar primer amb xocolata blanca i llimona confitada, i després amb xocolata i xili. Tot seguit va ser el torn de la cervesa Ausesken blanca, harmonitzada amb nous de Macadàmia, amb xocolata blanca i pols de cacau. La cervesa de la mateixa marca però torrada, es va harmonitzar amb una rajola de xocolata amb cafè i amb pasta de cacau 100%. Finalment una cervesa de tipus Guiness negra, la “Pinta de pop”, es va harmonitzar amb praliné de neula i amb una maduixa deshidratada amb xocolata negra.
La propera activitat de promoció de la gastronomia a Osona serà un tast de vins de Catalunya i tindrà lloc el dijous 17 de novembre al vespre a la mateixa Aula Mercat. Estarà oberta a tothom i per participar-hi només cal reservar plaça a través de l’Ajuntament de Manlleu.