dimarts, 20 de març del 2012

LA CUINA CATALANA CANDIDATA A SER PATRIMONI IMMATERIAL DE LA HUMANITAT

La diada de Sant Josep ha estat l’escollida per donar suport a la candidatura de la cuina catalana com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco. La Fundació Institut Català de la Cuina, promotora de la mateixa, va pensar en fer un acte de suport ‘diferent’: una foto de família amb membres de les escoles de restauració, gremis, restaurants i associacions professionals relacionades amb la gastronomia. I dit i fet. Aquest dilluns 19 de Març s’ha convocat a la gent el 19 a la plaça Sant Jaume de Barcelona i molts i moltes no s’ho han volgut perdre. Aquesta iniciativa reforça encara més la candidatura de Vic, ciutat UNESCO de la Gastronomia, aquesta, ja en el procés de la seva postulació.


A la iniciativa no hi han faltat representants del Govern català, com el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell. Sense oblidar els Castellers de Barcelona que han estat els encarregats d’aixecar un castell i desplegar la pancarta amb el logotip de la candidatura.

Una amplia delegació d’Osona va assistir-hi, entre d’altres, el President del Gremi d’Hostaleria Sr. Naudó, els cuiners Nandu Jubany i Fabià Contreras, alumnes de l’Escola d’Hostaleria d’Osona i d’altres membres del Gremi d’Hostaleria i de la Fundació Osona Gastronomia.