dijous, 4 de febrer del 2010

LA PAELLA PEL MÀNEC

La paella pel mànec, és un projecte endagat per la Fundació Osona Gastronomia i l'Escola d'hostaleria d'Osona, que te com a objectiu prioritari, transmetre els coneixements alimentaris necessaris, per millorar els hàbits de l'alimentació als alumnes de 6 a 8 anys de les escoles (cicle inicial d'educació primària) de la comarca.

En aquesta primera edició, seran tres escoles de Tona les que hi prendran part, l'escola Vedruna, el Pive i el CEIP Era de dalt.

El projecte consta de 2 activitats.

La primera activitat es desenvoluparà a les escoles, on diversos professionals de la docència i de la nutrició, s'encarregaran de portar-la a terme, conistirà en donar a conèixer la importància de la piràmide de l'alimentació als escolars, així com els aliments que la formen i promoure els valors d'una alimentació sana i equilibrada, prevenir els mals hàbits que comporta una alimentació inadequada, potenciar el coneixement dels aliments (des de la seva producció fins que arriben a taula), despertar l'interès pels productes i la cuina i recuperar la dieta tradicional basada fonamentalment en l'us de productes naturals autòctons de cada zona.

El 3, 10 i 17 de Març, son els dies escollits per aquesta primera activitat.

La segona activitat es desenvoluparà a les aules formatives de l'escola d'hostaleria d'Osona a Tona, juntament amb els professionals de l'escola i de la Fundació. Els nens amb els productes presents a la piràmide, podran veure, olorar, tocar i tastar els productes bàsics per l'alimentaciò, per acabar cuinant-los i experimentar-ne la transformació.
Les dates d'aquesta activitat són el 8, 15 i 22 de Març.