La paella pel mànec, és un projecte endagat per la Fundació Osona Gastronomia i l'Escola d'hostaleria d'Osona, que te com a objectiu prioritari, transmetre els coneixements alimentaris necessaris, per millorar els hàbits de l'alimentació als alumnes de 6 a 8 anys de les escoles (cicle inicial d'educació primària) de la comarca.
En aquesta primera edició, seran tres escoles de Tona les que hi prendran part, l'escola Vedruna, el Pive i el CEIP Era de dalt.
El projecte consta de 2 activitats.
La primera activitat es desenvoluparà a les escoles, on diversos professionals de la docència i de la nutrició, s'encarregaran de portar-la a terme, conistirà en donar a conèixer la importància de la piràmide de l'alimentació als escolars, així com els aliments que la formen i promoure els valors d'una alimentació sana i equilibrada, prevenir els mals hàbits que comporta una alimentació inadequada, potenciar el coneixement dels aliments (des de la seva producció fins que arriben a taula), despertar l'interès pels productes i la cuina i recuperar la dieta tradicional basada fonamentalment en l'us de productes naturals autòctons de cada zona.
En aquesta primera edició, seran tres escoles de Tona les que hi prendran part, l'escola Vedruna, el Pive i el CEIP Era de dalt.
El projecte consta de 2 activitats.
La primera activitat es desenvoluparà a les escoles, on diversos professionals de la docència i de la nutrició, s'encarregaran de portar-la a terme, conistirà en donar a conèixer la importància de la piràmide de l'alimentació als escolars, així com els aliments que la formen i promoure els valors d'una alimentació sana i equilibrada, prevenir els mals hàbits que comporta una alimentació inadequada, potenciar el coneixement dels aliments (des de la seva producció fins que arriben a taula), despertar l'interès pels productes i la cuina i recuperar la dieta tradicional basada fonamentalment en l'us de productes naturals autòctons de cada zona.
El 3, 10 i 17 de Març, son els dies escollits per aquesta primera activitat.
La segona activitat es desenvoluparà a les aules formatives de l'escola d'hostaleria d'Osona a Tona, juntament amb els professionals de l'escola i de la Fundació. Els nens amb els productes presents a la piràmide, podran veure, olorar, tocar i tastar els productes bàsics per l'alimentaciò, per acabar cuinant-los i experimentar-ne la transformació.
Les dates d'aquesta activitat són el 8, 15 i 22 de Març.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada