dilluns, 9 de maig del 2011

ÈXIT D’ASSISTÈNCIA A TONA ES FIRA

La fira del Fila a l’Agulla, la fira d’Alimentació Artesana, la Trobada de Motos Clàssiques i el Comerç al Carrer, varen fer pinya per fer d’aquest passat diumenge una jornada festiva amb una excel•lent participació a Tona.

Properament penjarem del blog les imatges més rellevants de les diverses activitats que es varen portar a terme. Avui us avancem “ lo promès és deute “ la recepta de cuina que en Josep Bou del restaurant Aloha de Tona ens va fer en directe. Degut a la gran assistència de públic no varem disposar de prous fotocopies per tothom.

Ens explicava en Josep, que segurament el “ secret “ d’aquesta recepta està en utilitzar producte de màxima qualitat i en la elaboració de la Beixamel de ceps, dons endavant, proveu de fer-la!

CANELONS DE ROSTIT DE VEDELLA AMB BEIXAMEL DE CEPS

INGREDIENTS:

Pels Canelons

• 30 plaques de canelons
• 1 jarret de cuixa de vedella
• 200 gr. de cansalada de coll
• 2 cebes mitjanes
• 500 gr. de ceps
• ½ litre d’oli
• ½ litre de llet
• 5 llesques de pa artesà
• 1 copa de vi ranci
• Sal i pebre

Per la Beixamel

• 120 gr. de mantega
• 120 gr. de farina
• 1,750 l.de llet
• 0,250 l.de crema de llet
• 250 gr. de ceps picats
• 100 dc. de suc rostit

ELABORACIÓ DEL ROSTIT

En una cassola hi posarem l’oli, els daus de cansalada de coll i deixarem que es fongui . Seguidament deixarem que la ceba suí una mica hi afegirem el jarret i una part dels ceps tallats a daus per tal que es vagin rostint lentament , durant uns 45 min. Després afegim el vi ranci, fent que redueixi. Hi ajuntem la llet i el pa i ho deixem reduir novament. Posem a punt de sal i pebre i triturar-ho fins que ens quedi una massa ben fina.

En una cassola hi posarem aigua abundant, sal i un raig d’oli a fi de bullir les plaques de canelons, quan tinguin el punt de cocció adient, les refredarem i ben escorregudes les estirarem sobre un mantell de roba, hi repartirem la carn i en farem el caneló

ELABORACIÓ DE LA BEIXAMEL DE CEPS

Posarem a fondre la mantega, hi barregem farina i vigilem que no hi quedin grumolls . Afegim la llet i la crema de llet bullint, ho posem al punt de sal, hi afegim els ceps que hem guardat talladets ben petits, suc del rostit i ho farem bullir durant 8 minuts.

EMPLATAT
En una safata amb beixamel al fons hi posem els canelons i la resta de beixamel al damunt , formatge ratllat al gust i gratinar-los al forn.


BON PROFIT! i gràcies per la vostra assistència.