dimecres, 16 de juny del 2010

PER ST. JOAN RECEPTA DE LA COCA!!!

COCA DE SANT JOAN

Per la massa :


30 g Anís
500 g Farina
220 g Llet
25 g Llevat
100 g Mantega
40 g Mel
40 g Moscatell
4 u Ous
10 g Sal
70 g Sucre

- En un bol barregem la farina, la sal, el sucre, la mel, la mantega, els ous i el llevat, seguidament hi afegim els líquids i amassem fins aconseguir una massa homogènia.
- Tapem amb un drap i deixem reposar fins que el seu volum sigui el doble.
- Seguidament fem boles de 350g i les estirem amb l'ajut d'un corró amb el taulell impregnat d'oli.


Per la cocció i decoració :

20 g Cirera confitada
15 g Meló confitat
2 u Ous
20 g Pinyons
15 g taronja confitada


- Posar la massa a sobre una bandeja i decorar amb fruita confitada al gust, pinyons o ametlles torrades...
- Deixar fermentar dins del forn (sense engegar-lo) fins que augmenti el doble el seu volum.
- Una vegada fermentada, treure del forn, pintar amb ou i espolsar amb sucre glaç.
- Escalfar el forn a 250º i coure la coca fins que agafi un color daurat.