És difícil trobar tants entesos en el món de la tòfona com els que aquest dilluns plujós de Desembre han fet cap a Centelles, i és que cal recordar, que aquesta vila és referent mundial de la tòfona negra (tuber melanospòrum), un dels mercats més importants del segle passat i on es marcava el preu arreu d’aquest diamant negra.
La tòfona és un dels productes més preuats del mon, malgrat que els últims anys els nostres boscos no han estat massa fructífers en la seva producció, aquest fong no perd el seu atractiu gastronòmic, cada vegada es més utilitzat per la cuina casolana , i segueix encapçalant la llista de productes que utilitzen els grans restauradors del nostra país, ja no només per crear nous plats, si no també per reinventar la cuina tradicional; Així no obstant, la tòfona i les seves aplicacions culinàries no tenen un nivell suficient de coneixement per la majoria d'usuaris, cal esbrinar-ne els secrets que s’hi amaguen, i per fer-ho quin millor lloc que la comarca d’Osona, quin millor lloc que Centelles.
En una acertadíssima decisió, s’ ha celebrat la primera edició de les Jornades de tòfona de Centelles , unes jornades tècniques i festives que han començat aquest dilluns amb el vesant tècnic i que tindran la part festiva en forma de fira el cap de setmana abans de Nadal.
Els ponents d’aquesta jornada tècnica inaugural han estat de primera qual.litat, noms com el del televisiu caçador de bolets i professor de micologia de la UB Enric Gràcia, el del tradicional i conegut comerciant de La Boqueria Llorens Patràs, els cuiners estrellats de la comarca Àngel Pascual i Toni Sala, Daniel Oliach, tècnic de l’àrea de defensa del bosc del Centre Tecnològic de Catalunya, representats d’empreses distribuïdores a alta restauració com l’Osonenc Lluís Colomer i en Francesc Sosa, el secretari del tofonàires d’Osona i la gent de la Universitat de Vic amb la incombustible professora Consòl Blanc i el professor Albert Hueso , han contribuït a posar els seus coneixements a l’abast del públic que hem tingut la sort d’assistir-hi, i entre els quals cal destacar la presència del President de l’Institut Català de la Cuina i a la vegada gran cuiner, Xavier Mestres.
Estem convençuts que per la propera edició i amb el temps suficient per poder-ho comunicar i difondre, l’assistència de públic serà encara mes important.
Felicitats als organitzadors i a qui ha coordinat la jornada tècnica, el cuiner Centellenc Francesc Molera, per aquesta festa de la Tòfona.
La tòfona és un dels productes més preuats del mon, malgrat que els últims anys els nostres boscos no han estat massa fructífers en la seva producció, aquest fong no perd el seu atractiu gastronòmic, cada vegada es més utilitzat per la cuina casolana , i segueix encapçalant la llista de productes que utilitzen els grans restauradors del nostra país, ja no només per crear nous plats, si no també per reinventar la cuina tradicional; Així no obstant, la tòfona i les seves aplicacions culinàries no tenen un nivell suficient de coneixement per la majoria d'usuaris, cal esbrinar-ne els secrets que s’hi amaguen, i per fer-ho quin millor lloc que la comarca d’Osona, quin millor lloc que Centelles.
En una acertadíssima decisió, s’ ha celebrat la primera edició de les Jornades de tòfona de Centelles , unes jornades tècniques i festives que han començat aquest dilluns amb el vesant tècnic i que tindran la part festiva en forma de fira el cap de setmana abans de Nadal.
Els ponents d’aquesta jornada tècnica inaugural han estat de primera qual.litat, noms com el del televisiu caçador de bolets i professor de micologia de la UB Enric Gràcia, el del tradicional i conegut comerciant de La Boqueria Llorens Patràs, els cuiners estrellats de la comarca Àngel Pascual i Toni Sala, Daniel Oliach, tècnic de l’àrea de defensa del bosc del Centre Tecnològic de Catalunya, representats d’empreses distribuïdores a alta restauració com l’Osonenc Lluís Colomer i en Francesc Sosa, el secretari del tofonàires d’Osona i la gent de la Universitat de Vic amb la incombustible professora Consòl Blanc i el professor Albert Hueso , han contribuït a posar els seus coneixements a l’abast del públic que hem tingut la sort d’assistir-hi, i entre els quals cal destacar la presència del President de l’Institut Català de la Cuina i a la vegada gran cuiner, Xavier Mestres.
Estem convençuts que per la propera edició i amb el temps suficient per poder-ho comunicar i difondre, l’assistència de públic serà encara mes important.
Felicitats als organitzadors i a qui ha coordinat la jornada tècnica, el cuiner Centellenc Francesc Molera, per aquesta festa de la Tòfona.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada